Tajemno | 3. Díl | Roviny existence

Roviny existence

Úvod

V minulém příspěvku jsme si říkali něco o tom, jak se dostat na svou duchovní rovinu a co vlastně znamená. Ovšem ona tu není jen ta rovina duchovní. Zmínili jsme se o dalších rovinách naší osobnosti a sice: psychologické, fyzické a sociální. Jindy jsou zmiňované jako mentální, fyzické a emoční, ale vysvětluje to naprosto stejnou věc.

Tyto čtyři roviny tvoří naší bytost, jako takovou. Kromě nich ale existuje ještě sedm rovin existence, které jsou spojením nás všech a které spojují roviny všech bytostí do jedné. Roviny jsou jmenovitě takovéto:
1 - Fyzická rovina
2 - Astrální rovina
3 - Mentální rovina
4 - Buddhická rovina
5 - Atmická rovina
6 - Rovina Anupadaka
7 - Rovina Adi

Všechny tyto roviny si zkusíme co nejpřesněji rozebrat a zároveň popsat možnosti s nimi související. Tento článek budu brát co nejvíce objektivně a budu se snažit dát věci správný rozměr, abych nekecal úplné hovadiny.

Fyzická rovina

Rovina, která zahrnuje vše živé a také nás. Je to rovina, ve které každodenně žijeme. Každý den se budíme do této roviny. V této rovině je kromě základních čtyř rovin bytosti zahrnuta i éterická rovina, což je rovina spojující Fyzickou a Astrální.

Fyzická rovina není ci, co by jste neznali, žijete v ní.

Astrální rovina

Rovina, která naplňuje všechny naše touhy, sny a vše co si přejeme a vkládá do nich reálný podnět. Je to svět, ve kterém jde cestovat časem na obě strany (do minulosti i budoucnosti) a ve kterém čas, není takový jako ve Fyzické rovině. Hodina tady, může být sekunda v normálním světě.

K této rovině patří samozřejmě také éterické cestování, které nemá daleko od skutečného atrálního cestování, ovšem je mnohem jednodušší.

Éterické cestování spočívá v pohybování se pouze svou myslí. Pokud cestujete přes éterickou rovinu, můžete procházet fyzickými předměty stejně snadno, jako by tam ani nebyli.

Jelikož se ale jedná o informace, které s mým blogem nesouvisí a ani je zde nechci nijak propagovat, dám sem odkazy na nějaké články:

OBE
Astrální cestování

Mentální rovina

Rovina plná barev a duhy. Vše okolo je tak matoucí, proto by neměl nikdo zkoušet těmto jevům porozumět. Překrývá se s Astrální rovinou a často zde vznikají paradoxy, které nelze vysvětlit. Dosažení této roviny je pro člověka stejně těžké jako na ramenou unést slona, nesmírně.

Je to svět myšlenek, ale myšlenek všech. Můžete zde cestovat skrze cizí mysl, ale i skrze tu vlastní, aniž byste pocítili rozdíl.

Buddhická rovina

Silná a provázaná rovina lásky a míru. Kdo je zde, už nechce pryč. Jedná se o poslední rovinu, kterou může lidská mysl dosáhnout, bez následků. Máte pocit, že jste vším a přitom ničím.

Ostatní roviny

Atmická rovina a roviny Anupadaka a Adi, jsou roviny, kde neexistuje nesoudržnost, vše je paradox a zároveň zde nic neexistuje. Pro člověka jsou nedosažitelné a tudíž nepopsatelné. Rovina Adi by měla mít odpovědi na otázky vesmíru, jelikož se zde celý vesmír vyskytuje jako jediná bytost.

Moje pocity

Osobně jsem chvilku přemýšlel, jestli tenhle příspěvek vůbec zpracovat a vydat, jelikož je to hodně za hranicí mé víry. Osobně medituji a sám vím, jaký je to pocit beztíže sedět uprostřed ničeho a být jen sám sebou (duchovní rovina). Cestovat ovšem na vyšší roviny existence mi je proti srsti už jen z toho důvodu, že nedává smysl jejich bytí.

Samotná existence těchto rovin je téma na konverzaci, která by se táhla dlouhé hodiny... A tak dlouho bych opravdu psát nedokázal. Proto uzavřu téma tímhle.

Chci říct, že celková víra v roviny existence je velice dobrá a pomáhá k rozvoji osobnosti. Pokud ale sami zkoušíte docílit vyšší roviny existence, než je naše, musím vás považovat za hlupáky.

Tak u dalšího příspěvku - Uissu!

Komentáře

Nejčtenější