Tajemno | 2. Díl | Duchovní rovina

Duchovní rovina

Úvod

Na začátku by jsme si měli vlastně říct, co to ona "duchovní rovina" je. Člověk, jako takový, se skládá ze tří základních rovin, které ho dělají tím, kým je. Jsou to roviny - psychologická (chování, rozhodnost, úmysl...), biologická (fyzické aktivity, stavba těla, způsob pohybu...) a sociální (vliv okolí, přátelé, ostatní lidé...). Ovšem existuje zde ještě jedna, kterou spoustu lidí považuje za nesmyslnou a naprosto zbytečnou. Rovina duchovní.

Všichni víme, že každý se snaží rozvíjet své základní tři roviny. Snaží se být co nejpřesnější a nejspolehlivější, snaží se být nejsilnější a nejkrásnější a snaží se být dobrým přítelem a vzorem pro své děti nebo se například snaží lézt do zadku svému šéfovi. Málokdo ale už medituje a rozvíjí své myšlenky a nitro, a tím i duchovní rovinu.

Duchovní rovina je něco, co nám umožňuje uspořádat si své myšlenky a dostat ze svého ducha maximum. Nejde totiž jenom o to, aby člověk o určité věci přemýšlel, musí ji prožívat na vlastní kůži a bez představ a vlastní tvořivosti, to jde jen těžko.

Co nám duchovní rovina umožní?

Duchovní rovina je místo, svět chcete-li, ve kterém jste jen a jen vy. Nikdo jiný tam není, jste tam jen vy a vaše myšlenky. Proto se zde nic nenachází, žádné stromy, žádné bytosti, jen vy a vaše myšlenky. Tohle je důležité si uvědomit, než se pustíme do samotného objevování naší mysli. Pokud nedokážeme být sami se sebou, jak potom dokážeme žít s ostatními?

Duchovní rovina nám umožní si tyto otázky položit a zodpovědět si je, poněvadž sami sobě lhát nemůžeme, tudíž pokud přijdeme na odpověď, na kterou se ptáme, můžeme mít jistotu, že naše slova budou pravdivá a upřímná. Díky tomu je duchovní rovina nejlepší místo na hledání odpovědí okolo sama sebe. A díky tomu je to také velice dobrý nástroj, jak nechat zesílit svou osobnost a jak posunout naše vědění na vyšší úroveň. Protože jak je známo, pokud o sobě víme všechno, už nemusíme nic zjišťovat a je lehčí učit se další věci.

Jak se dostat do duchovní roviny?

(návod není přímo můj, jen je trošku poupravený, aby dával smysl... ach ty konspirační weby)

1. Musíme si najít klidné a nerušené místo. Nejlépe louka, zamčený pokoj nebo tichý les. Na blízku by neměl být ani telefon, tudíž ho vypneme. V tuto chvíli nesmíme být nikým rušeni, tak se to pokuste tak zařídit.

2. Posadíme se tak, aby jsme byli uvolnění a měli volné ruce. Tak aby to bylo co nejvíce pohodlné pro náš zadek, ale abychom měli stabilní pozici. Poté zavřeme oči.

3. Jakmile zavřeme oči, představíme si nad svojí hlavou slunce. Nedívejte se tam, jen si to představte a přitom myslete na číslo tři. Nechejte v představách slunce zvolna klesat vaším tělem až do konečků prstů u nohou a rukou.

4. Jakmile první slunce dokončí svou trať, představíme si to samé, ale tentokrát myslíme na číslo dvě. Opět necháme slunce zvolna klesat naším tělem, až se nám teplo z něj rozlije do všech částí těla.

5. Potom si vytvoříme slunce ještě jednou, tentokrát s číslem jedna. Jakmile se nám teplo rozlije po celém těle, necháme zvolna slunce zmizet.

6. Cítíme se klidní a uvolnění. Teplo nám uvolnilo svaly a naše tělo je z cela bez bolestí.

7. Sami sobě v duchu řekneme: ,,Abych dosáhl této uvolněné duchovní roviny, ode dneška stačí pouze zavřít oči a napočítat od tří do jedné."

8. Otevřeme oči.

Pokud se příště budeme chtít dostat na svou duchovní rovinu, stačí si pouze sednout na klidné a nerušené místo (bod číslo jedna) a počítat se zavřenými víčky od tří do jedné. Hned poté se pokusíme vyčistit si hlavu tím, že si představíme nekonečnou rovinu. Z čeho rovina bude záleží jen na vás. Mělo by to být něco, co vás uklidňuje (v mém případě by to byla nekonečně se táhnoucí rovina čerstvě posečeného trávníku a já bych seděl přesně uprostřed toho nekonečna) například tráva, kamení, železo, beton, skála, prostě cokoliv, co vás uklidní.

Co dělat, když jsme se tam dostali?

Budeme přemýšlet o tom, co v životě děláme, jak se chováme ... Prostě si budeme zkoušet odpovědět na otázky, které nás tíží a které chceme zodpovědět. Nebudeme si nic představovat, jen se budeme ptát sami sebe na různé otázky a na ty si pak odpovíme.

Tímto lze vyčistit svědomí od zbytečného tlaku a připomenout si, že chybuje každý a né vždy je to jen jeho chyba...


Doufám, že jste si z toho něco vzali a přeji dobrou noc!

Komentáře

Nejčtenější