Tajemno | 1. Díl | Úvod

Úvodní část do zapovězené části světa

Co bychom měli vědět?


Ne všechno kolem je tak černé, jak si já a možná i pár dalších myslí. Ovšem né všechno je také beze skrvnky. Všude kolem nás je spousta věcí, divů, chování zvířat nebo dokonce myšlenek v naší hlavě, které nejdou zdaleka tak lehce vysvětlit, jak se snaží věda.
Jsou tu věci, které pořád věda nechápe a spousta lidí, tomu přikládá mnohem větší váhu, než doopravdy ona věc má. Tudíž můžeme s jistotou říct, že pokud existuje něco mimo naše chápání, jsou to touhy, myšlenky a instinkty. Ne vždy se jim totiž dá věřit...

 Existuje nadpřirozeno?

Možná tomu nebude většina lidí věřit, ale ano. Existuje. Není to ovšem takové nadpřirozeno, jaké si představí každý z nás, když se toto slovo řekne. Nadpřirozeno existuje v mnoha sférách našeho života a je všudy přítomné z jednoho jediného důvodu. Všichni chceme, aby existovalo. Máme přání, která chceme vyplnit, aniž bychom pro to něco udělali. Máme touhy, které chceme vyplnit, aniž bychom si je dopřávali. A máme sny, o kterých většina ani neví, že je vlastně má...
Chceme-li pohlížet na nadpřirozeno jako na bytosti nebo věci, které nemají s naším světem nic společného, neuvidíme nic. Ovšem pokud na nadpřirozeno budeme pohlížet jako na svoje vlastní myšlenky, stane se skutečností.

Co bychom si měli uvědomit? 

Prostě a jednoduše nic. Nemusíme si uvědomit vůbec nic, abychom věřili. Nemusíme si uvědomit nic, pokud si chceme něco přát. A nemusíme si uvědomit nic, pokud chceme snít.
Pokud ovšem chceme naši víru prožívat, musíme si uvědomit, že naše mysl je pouze most mezi naším tělem a naším duchem. Pokud si chceme něco přát a splnit si to, musíme si uvědomit, že naše odhodlání je to jediné co nás dělí od vysněného cíle. A pokud chceme řídit to, o čem budeme snít, musíme si uvědomit, že sny jsou tvořeny jen našimi myšlenkami a že jedině my je dokážeme ovládat.

Takže vlastně ano. Musíme si něco uvědomit, pokud chceme dojít dále, než je našich pět smyslů a pokud chceme pocítit onu zapovězenou část světa, kterou normální a "nevzdělaní" lidé považují za bláznovství nebo pouze za nástroj k uvolnění.
A co si vlastně musíme uvědomit? Že jedině naše mysl, je klíč ke dveřím, které zamykají našeho ducha uvnitř nás.

Komentáře

Nejčtenější